BejelentésReinkarnációs utazás
Kétszer születni cseppet sem meglepőbb, mint egyszer

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Üdvözlöm!

 

A reinkarnációról


A reinkarnáció (újjászületés) egy vallási és filozófiai áramlat, miszerint a lélek a fizikai testünk halála után egy másik testben újra megszületik. Az új élet minőségét, feladatait elsősorban az előző inkarnációk összessége határozza meg, vagyis a karma. Egyes keleti vallások szerint az újjászületések sorozata, a szamszára mindaddig folytatódik, amíg az egyre tökéletesebb életek során az egyén meg nem szabadul a karmájától, és el nem éri a nirvána, a megvilágosodás állapotát. Nyugaton a reinkarnációt a hinduizmussal és a buddhizmussal azonosítják, bár fellelhető más vallásokban és természeti népek egyes csoportjainál is, mind a múltban, mind napjainkban. (pl. eszkimók) Az ókorban több nagy gondolkodó hitt a reinkarnációban, Sokratestől Pythagorasig. Julius Caesar így írt a keltákról: „Egyik legfontosabb alapgondolatuk az, hogy a lelkek nem hunynak ki örökre, és ez a gondolat nagymértékben ösztönzi az emberek bátorságát, hiszen lecsökkenti a haláltól való félelmet.” Manapság világszerte többen hisznek a visszatérésben, mint akik nem. Tudományos körökben is több komoly kutató foglalkozik a reinkarnáció bizonyításával, vagy annak megcáfolásával. Ezen a területen talán a legismertebb, és legkiemelkedőbb kutatást Dr. Ian Stevenson végezte, és úgy tűnik a munkássága alapján, hogy a reinkarnáció valóságos, tényszerű. Ahelyett, hogy a hipnózist, mint eszközt használta volna annak ellenőrzésére, hogy az egyén ki vagy mi volt az előző életében, ő inkább úgy döntött, hogy összegyűjt több ezer esetet olyan gyermekekről, akik spontán (nem hipnózis) emlékeznek egy múltbeli életre. Dr. Ian Stevenson azért használta ezt a megközelítést, mert így az előző élet emlékeit szigorú tudományos szabályok között tudta vizsgálni. A hipnózis a reinkarnáció kutatására kevésbé megbízható tudományos szempontból. Annak érdekében, hogy az adatok gyűjtése hivatalosan történjen, tanúk jelenlétében módszeresen dokumentálja a gyermekek emlékeinek nyilatkozatait. Aztán azonosítja az elhunyt személyt, akire a gyermek emlékszik, majd ellenőrzi az elhangzottakat, ami az elhunyt személy életében jelen lehettek, vagy megtörténhettek. Még az esetleges anyajegyekről vagy születési rendellenességekről, sebekről is ellenőrizte az orvosi feljegyzéseket. A szigorú módszereknek megfelelően szisztematikusan kizárt minden lehetséges "normál" magyarázatot a gyermekek emlékeit illetően. Dr. Stevenson az elmúlt közel negyven évben ezeknek a tudományos dokumentációknak szentelte az életét. A világ minden tájáról gyűjtött reinkarnációs feljegyzéseket, több mint 3000 esetet dokumentált, vizsgált. Tudományos szempontból hiteles és kifogástalan munkát végzett. Sokan, köztük szkeptikusok és tudósok egyetértenek abban, hogy ezek az esetek a legjobb bizonyítékai a reinkarnációnak. (statisztikai számok alapján)

Ezt is nézd meg!Portrék, grafikák, festmények megrendelésre, régi képek restaurálása kedvező áron!(a menüben is megtalálod)vagy katt ide:

portréfestészet

 

 

Üzenőfal


Név:

Üzenet:


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!